Waschera

Her laster du ned musikk gratis og lovlig De er ikke nødvendigvis kostnadsfrie alle sammen, men lovlige er de - og det er det viktigste, er det ikke? Foto: Stella pictures

Se hvordan du kan laste ned din yndlingsmusikk med samvittigheten i behold.

Her laster du ned musikk gratis og lovlig

Mange har fått seg en ripe i samvittigheten etter at opphavsmennene bak Pirate Bay ble dømt for sin fildeling på nett. Ett år i fengsel og 30 svenske millioner i erstatning beviser at ulovlig nedlastning ikke er særlig populært hos rettsvesenet.

Trøsten er at det finnes andre lovlige måter å laste ned musikk gratis på.

Se også video: Folkets dom over Pirate Bay

Spotify

Nettstedet Spotify gir deg tilgang til et enormt utvalg av all verdens musikk og er i likhet med «the Pirate Bay» utviklet av våre naboer i øst.

Du kan få alt gratis, mot at reklame vises på skjermen og høres mellom enkelte låter, eller du kan betale en månedsavgift på 99 kroner og slippe all reklamen.

Konseptet er rettighetsbeskyttet, 100 % lovlig og basert på streaming.

Ring alle dine venner og hør om de bruker Spotify. Du må nemlig inviteres av en eksisterende bruker for å opprette din egen.

Følg waschera på Twitter!

BearShare

Over 15 millioner låter skjuler seg på nettstedet BearShare.com. Du laster ned en programvare, registrer deg som bruker og finner deretter de låtene du er på jakt etter. Alt er gratis!

Programmet støtter nesten alle typer lydfiler, kan kobles direkte til din mp3-spiller og er meget brukervennlig.

I tillegg til musikk kan du laste ned videoer på inntil 15 minutter.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.)

UENDELIG: Internett er ikke kun tilrettelagt for lovbrytere.
UENDELIG: Internett er ikke kun tilrettelagt for lovbrytere. © Stella Pictures

mp3.com

Som de aller fleste andre musikktjenester på nett må du registrere deg for å få gratis nedlasting. Nettstedet tilbyr over 750.000 forskjellige låter.

Epitonic.com

Et nettsted hvor små plateselskaper tilbyr gratis nedlastning av deres artister. epitonic.com tilbyr ikke verdens mest kommersielle musikk, men mer enn nok materiale til å tilfredsstille ett musikkinteresser øre.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.)

Se også Turboneger hyller ulovlig nedlastning

MUSIKK PÅ NETT: La musikken strømme ut av din PC - på lovlig vis!
MUSIKK PÅ NETT: La musikken strømme ut av din PC - på lovlig vis! © Stella pictures

Her kjøper du rimelig musikk

Nettstedene nedenfor gir deg ikke musikken gratis, men for en liten sum får du derimot musikken til odel og eie.

iTunes

Det digitale musikkarkivet og avspillingsprogrammet iTunes er kjent for de fleste. Apple-produktet er noe mer avansert enn nevnte Spotify, men gir deg til gjengjeld flere brukermuligheter.

Legg all din musikk på ett sted, opprett spillelister, brenn CD-er, kjøp lovlig musikk og synkroniser direkte med din iPod.

iTunes støttes av både Mac og Microsoft Windows.

iLike.com

iLike.com er på mange måter en tilleggsapplikasjon til iTunes. Du får muligheten til å laste ned gratis musikk og få tilsendt låter som passer til din smak.

Les også: Rockehelter elsker kalde Norge

musikkonline.no

musikkonline.no er Internetts største samling av norsk musikk, hvor du kan søke, lytte, kjøpe og laste ned musikk av alle slag. Det anbefales at du bruker Internet Explorer som nettleser. Èn låt koster litt under 10 kroner, og et album avhenger av antall låter på skiva. Her finner du noe for en hver smak.

MYE NORSK: Musikkonline.no tilbyr et bredt utvalg av norsk musikk.
MYE NORSK: Musikkonline.no tilbyr et bredt utvalg av norsk musikk. © Faximile

cdon.no

Musikk, film, spill, bøker og mobiler. cdon.no er en velkjent nettbutikk for du finner et bredt utvalg av produkter. Prisene er rimelige og din gode samvittighet bevares.

Et hav av muligheter

For den gjennomsnittlige Internett-bruker kan musikknedlastning og fildeling på nett virke som en endeløs eng med hundretusenvis av muligheter. Sannheten er at slik er det faktisk. Hvor mye av engen ønsker du å oppleve?

Det kan fort bli ganske komplisert med bøttevis av innlogging, registrering, «free music» som ikke er særlig «free», side opp og side ned med brukerlisenser og avtaler som skal godkjennes og masse unødvendig styr på veien.

Blir engen for stor for deg, så husk at du alltid kan gå til en musikkbutikk å fysisk kjøpe musikken din i all ærlighet.

Lykke til!

NB: TV2 er ikke ansvarlig for innholdet i de eksterne sidene.

Leserne om denne saken
Skriv din kommentar
Chopper92 sa 02. jun. 2009
BearShare bruker Gnutella-nettverket (samme som LimeWire), og er et P2P-program. Det vil si at de sangene du finner når du søker på LimeWire og Bearshare, laster du ned fra andres PC'er. Det er ikke noe mer lovlig enn torrents.

Virker som om artikkelforfatteren ikke kan så mye om det her, som oppfordrer til piratkopiering!
Drange93 sa 04. okt. 2009
Bearshare og Limewire er ikke lovlige programmer. Så vidt jeg har fått med meg er spotify et lovlig program. Jeg anbefaler og bruke lovlige programer istedenfor å risikere å få flere bøter får å ha lastet ned musikk som til og med er virus.
linda-kristin sa 21. des. 2009
Bearshare og Limewire er ikke lovlige programmer. Så vidt jeg har fått med meg er spotify et lovlig program. Jeg anbefaler og bruke lovlige programer istedenfor å risikere å få flere bøter får å ha lastet ned musikk som til og med er virus.
Saus94 sa 31. mai. 2010
Bearshare og Limewire er ikke lovlige programmer. Så vidt jeg har fått med meg er spotify et lovlig program. Jeg anbefaler og bruke lovlige programer istedenfor å risikere å få flere bøter får å ha lastet ned musikk som til og med er virus.
Du sier
Du må logge inn for å kommentere denne saken.
Skriv din kommentar her...
Del denne artikkelen
Les også
Hyller ulovlig nedlastning Rockestjerne takker ulovlig nedlastning for sin suksessfulle karriere.
Er du Mira Craigs drømmemann? Se hvilke egenskaper artisten mener du må ha for å bli hennes kjæreste.
Amerikansk suksess av norsk oppskrift Amerikanske rockestjerner takker Turboneger for karrieren. Se video!
Disse rockestjernene forutså sin død Se stjernenes dystre spådommer om sin egen skjebne.
Slik står du på eksamen Her finner du de beste internettsidene til eksamensforberedelsene.
Vil du vinne en iPod? Her finner du ukens konkurranse!
Norsk film vant pris i USA Kortfilmen «Nødutgang» er tildelt den prestisjetunge prisen «Award of Merit». Se video!
Hva er Norges beste uttrykk? Rølpe, smårips, pingle, jordpikk. Hva er din favoritt?
Tynt plott i nytt mafiaspill «Gudfaren II» er en bauta i filmens verden, men følger ikke opp som spill. Se anmeldelsen!
Red Bull gjør barn avhengige Den omstridte koffeinbomben kan gi søvnløshet, hjerteklapp og angst.
Mandagens gjester
Takk for oss!
Waschera-gjengen takker for nå. Kanskje vi sees igjen et annet sted!
Alle avstemninger

Avstemning

Har DU en bra dag?


Du må logge inn for å stemme.
Waschera?
SofiaStereo Sofia Stereo`s song "Jeg Vil Ha Deg", is a song about lust and desire, -the sentence "I Want You", is repeatedly sung, and now, dudes and girlies, maybe you should call your candidate, and give it a go on the same melody? -How else to impress..? -Just play it in the background.. ; D
fadiw95 ble medlem nummer 453 341 på Biip
cecilieee94 ble medlem nummer 453 340 på Biip
harvaiz ble medlem nummer 453 339 på Biip
haakon09 Snapp? det får du spørre om
AlexAngel Det hjelper ikke for dyr eller mennesker om vinduet er på gløtt. Ikke en gang alle vinduene på gløtt hjelper! Husk det! www.abcnyheter.no/.../la-hunden-bli-hjemme
AlexAngel Bedre sent en aldri... Nå er det full sommer på østlandet. Jeg har allerede rukket å få meg en nøttebrun farge over hele kroppen. Frem med paraplydrinkene!!!
heretix Tema på http://www.heretix.boards.net denne uka er demens, en snikende sykdom som rammer mange familier.
SofiaStereo Hellah..! -Today you get to sing, before your partner, an arie, just like Sofia Stereo`s little jam, "Mikal" from the album "Til Mikal #1"... Make up your own melody, sing your own lovers name, over, and over, and over, again..<3 !
kalleanka90 ble medlem nummer 453 343 på Biip
Maijamarion Alltid koselig med brev i innboksen (Y)
SofiaStereo Chain letter..! Gather two of your friends, and go sing "Respect" from Filosofia`s "Revolution, -Prayers for Arabia", on the main street, and see if you earn some dollars..! Would probably be fun anyhow..! -Cheers for summer..!
monni88 ble medlem nummer 453 342 på Biip
Siv123 Noen som bor i Sarpsborg som blir med ut?????
smjobb ble medlem nummer 453 341 på Biip
sulimanadam77 Strømstans på Jomfruland , Øytangen, Løkstad denne onsdag 01.07.2015 fra klokka 09:00 i ca 6 timer
AlexAngel Var innom ca 20 steder med utbetalingsblanketten min.. Ingen i Strømmen, Lillestrøm, Skedsmo, Skjetten, Lørenskog, eller Nittedal har penger. Det gjelder banker og postbanker. Skulle tro vi var i Hellas, og at ingen var forberedt på at feriepengene og skattepengene kom samtidig. Som dem har gjort de siste 100 årene....
Stejo2 ble medlem nummer 453 340 på Biip
SofiaStereo tool is more powerful than any web commercial, any posters on walls, or, even, just the jungle telegraph.. I do reccomend to not deal out more, for these new customers, will spread the news for you, they will eagerly and exited tell everyone how they know this businessman or businesswomen, and to slowly and steadily expand every week, with minimal efforts, might make your business blossom to incredible heights, easy as cake..! Best of Luck, a
SofiaStereo factor, the popularity of a quality product, does spread like a river. What I do, is deal out visittcards every time I shop at a store, I have been repeatedly dealing out three cards every weekend, and, now, -remember, local customers are not like foreign, +, people do get more interested when they get to meed personally, -only that, can raise the sales with ca.30%. So, start a habit to deal out ca 5 visittcard each week, -or so, see how this
Siste medlemmer
Siste opplastede bilder
Besøk haakon09s album
Besøk peroe1s album
Besøk LimaFox89s album
Besøk dropzets album
Besøk daniellakarlsens album
Besøk -Shahzad-s album
Besøk haakon09s album
Besøk -Cecilie26s album
Besøk kalleanka90s album
Besøk cecilieee94s album
Besøk haakon09s album
Besøk dropzets album
Besøk peroe1s album
Besøk tonjee96s album
Besøk dropzets album
Besøk fadiw95s album
Besøk AmongTheLivings album
Besøk dropzets album
Besøk Christina-Tangen93s album
Besøk dropzets album
Besøk Shaggis album
Besøk KajsaElisees album